On jännittävää rakentaa taas uutta. Yli kolmen vuosikymmenen tietotekniikka- ja tietoturvarupeaman jälkeen pääsin eläkkeelle täysipäiväisestä kehitys- ja myyntityöstä. 😊 Nautin kuitenkin edelleen kiinnostavasta tekemisestä. Joten mahdollisia konsultointitoimeksiantoja varten syntyi perheyrityksessämme aputoiminimi Relaxell.
Olen saanut olla mukana muuttamassa useampaakin ideaa innostuneen tiimin visioksi ja siitä tuotteeksi tai ratkaisuksi, joka on hyödyttänyt asiakkaita kansainvälisilläkin markkinoilla. Yhdenlainen CV ja työn tulokset löytyvät LinkedIn-profiilistani. (Linkki vie PDF-versioon siltä varalta, että et käytä LinkedIniä, ja jos käytät LinkedIniä, otan mielelläni vastaan yhteyskutsuja).
Voisinko sitten olla sinulle avuksi? Kun tavoitteeni on pystyä auttamaan ensin ilman korvausta ja sitten mahdollisesti lyhyiden toimeksiantojen puitteissa, on varmaan hyvä keskittyä niihin asioihin, joissa olen kokenut onnistuneeni parhaiten:
Innostaminen uuteen ideaan ja WordPress-sivuston tekeminen
Ihmiset antavat parhaiten panoksensa asiaan, jonka kokevat arvokkaana. Taustatarinan ja sen kehittymisen avoin ja innostava esille laitto on tärkeä osa uuden toiminnan luomista. Blogi on tähän hyvä työkalu. Tein ensimmäisen blogisivuston 2015 WordPress.com -alustalla. Näiden kokemusten perusteella tein 2015 perustamallemme Wesentra Oy:lle samalla alustalle erillisen blogin https://weseblog.com. Käytin 2020 taas WordPress.com -alustaa, kun tein harrastepuolelle sivuston https://katse.blog. Tässä vaiheessa katselin muutaman amerikkalaisen opastusvideon uusien WordPress-versioiden käyttöön. Ja kun niissä käytetyt ohjelmistoversiot ja menetelmät eivät enää vastanneet nykypäivää, päätin yrittää suomenkielisen ohjeen tekemistä siitä, miten aloittava yritys tai harrastetoiminta saa pienellä rahalla ja omalla työllä itselleen kotisivut ja sähköpostin.
Näin Relaxell-sivujen tekemisestä syntyi ohje, joka löytyy tästä. Näillä opeilla sitten päivitin myös https://mantooki.fi -sivuston tähän päivään. Palveluidea on jatkaa sitten tarvittaessa tästä konsultoinnilla, mikäli voin auttaa. Tästä lisää sivulla Apua aloitukseen.
IT-palvelun myyminen
Myyminen on innostavaa. Pääsee paneutumaan asiakkaan haasteeseen ja miettimään yhdessä, miten se voitaisiin ratkaista. Parhaassa tapauksessa itseltä ja/tai kumppaneilta löytyy menetelmät ratkaisun toteuttamiseen ja voidaan katsoa, vastaavatko kustannukset palvelusta saatavaa hyötyä. Asiakkaan saa tyytyväiseksi ja oma organisaatio saa korvauksen työstään ja palvelusta.
Ehkä voisin auttaa myyntimenetelmiesi kehittämisessä? Olen kuvannut omat myyntimenetelmäni Wesentra Oy:n case-stoorina Antti Sekin ja Otto Härkösen kirjaan Kevytyrittäjyys. Alla on otsikot tästä kahdeksan sivun tekstistä. Sama tarina löytyy myös puolen tunnin videona, joka on tehty Laurea-ammattikorkeakoulun etäkursseja varten. Kirjallinen materiaali ja video eivät maksa mitään. Otan mielelläni vastaan palautetta ja kehitysideoita. Tästä lisää sivulla Apua myyntiin.
IT-myyntiä käytännössä
Ataon toimitusjohtaja Ville Mäki auttoi perustamaan Wesentran 2015 ja tällöin pääsin tutustumaan lähemmin Umbrella-järjestelmän kehittymiseen tiedolla johtamisen tarpeisiin. Kun syksyllä 2021 olin jo ehtinyt olla riittävästi eläkkeellä, Ville ehdotti yhteistyötä Umbrella-järjestelmän uuden Project Saver -moduulin puitteissa. Kokeilin järjestelmää ja ihastuin (blogissa lisää). Nyt Relaxell/Mantooki on Umbrellan jälleenmyyjä ja etsimme uusia asiakkaita ja ennen kaikkea mielenkiintoisia käyttökohteita ratkaisulle. 😊